czas przygotowania: 45 min

stopień trudności: bardzo łatwe

SKŁADNIKI (4 porcje):

1 kg mrożonego szpinaku (liście), 0,5 kg ziemniaków, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 1 papryka czerwona, 4 łyżki masła, 1 łyżeczka zmielonej kolendry, 1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku, 1/2 łyżeczki imbiru w proszku, sól do smaku

WYKONANIE:

  1. Ziemniaki obieramy i kroimy na połówki lub ćwiartki.
  2. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki.
  3. Paprykę kroimy w dużą kostkę.
  4. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy warzywa. Przyprawiamy, wyciśniętym przez praskę, ząbkiem czosnku i pozostałymi przyprawami. Podsmażamy do czasu gdy warzywa się delikatnie przyrumienią.
  5. Do warzyw dodajemy szpinak, solimy, garnek przykrywamy i dusimy na bardzo małym ogniu do czasu aż ziemniaki staną się miękkie. W razie potrzeby podczas gotowania dolewamy trochę wody.
Co tu dużo gadać… danie jest proste, szybkie, smaczne i sycące .
Print Friendly

Zobacz także: