czas przygotowania: 15 min

stopień trudności: bardzo łatwe

SKŁADNIKI (4 porcje):

1 opakowanie jaj przepiórczych, 1 opakowanie mozzarelli w kulkach, 1 opakowanie pomidorków koktajlowych, 1 mały jogurt naturalny, 2 łyżki majonezu, 1 łyżeczka kurkumy, sól i pieprz do smaku

WYKONANIE:

  1. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo (około 3 min.)
  2. Kulki mozzarelli, pomidorki i jajka przekrawamy na pół. Wrzucamy do miski.
  3. Jogurt mieszamy z majonezem i przyprawami i powstałym sosem polewamy składniki.
Ta sałatka oprócz niewątpliwych walorów smakowych ma jeszcze ciekawy wymiar… geometryczny. Jakby nie patrzeć jej składniki są półkuliste. Nie doszukiwałabym się jednak w tym jakiejś zagadki matematycznej, proponuję od razu przystąpić do konsumpcji 😉
Print Friendly

Zobacz także: