Mango-lassi-z-cynamonem

Po prostu nie mogłam się powstrzymać. Będąc w Biedronce zauważyłam w czarnej skrzynce samotne mango brazylijskie. Serce mam dobre – w ten sam sposób wypatrzyłam mojego ukochanego kota. Siedział taki rudy w wielkiej klatce, brudny i ze strupami ale wiedziałam od razu, że będzie kochany. Tak było z tym mango, wiedziałam że będzie dobre. Podniosłam je i powąchałam. Pachniało pieknie, dżunglą i egzotycznymi owocami. Nie moglam go nie zabrac. Tak samo jak rudego 😉 Ale co z niego zrobić? Pomysłów było wiele ale najlepszy zostal wymuszony sutuacja. Zaraz jedziemy na Śniadanie na Trawie, organizowane na Rynku Nowomiejskim w Toruniu. Liczę na jakies dobroci wiec nie moglam sie za bardzo najadać. Zatem zrobiłam hinduskie mango lassi – taki koktail jest pyszny i pożywny, ale pozostawia miejce w żołądku jeszcze na inne rzeczy 😉
okuchnia okuchnia1-2 osoby okuchnia15 min b. łatwe
  • 1 dojrzałe mango (musi być żółte, złote, bądź czerwone, lekko miękkie i pachnące owocami)
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/4 szklanki mleka lub wody
  • 1 – 3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodyczy mango i naszych preferencji)
  • szczypta cynamonu
  1. Mango myjemy i obieramy. Odkrawamy miąższ od pestki i przekładamy do blendera.
  2. Dolewamy jogurt i mleko. Miskujemy na gładki płyn. Próbujemy i dosładzamy do smaku.
  3. Przelewamy do szklanki i posypujemy szczyptą cynamonu.

Mango-lassi-z-cynamonem_

Print Friendly

Zobacz także: