Jest to jeden z ekspresowych przepisów szwagierki z Francji. Ciasto ze zdjęcia powstało w spartańskich warunkach – w pracy! Pycha! Bon appétit Marta!!!!!!!

czas przygotowania: 15 min

stopień trudności: bardzo łatwe

SKŁADNIKI (4 porcje):

150g czekolady deserowej, 150 g margaryny, 125 g cukru, 50 g mąki, 3 jajka, orzechy, wiórki kokosowe do posypania

WYKONANIE:

  1. Czekoladę i margarynę powoli rozpuszczamy, aż uzyskamy jednolitą masę.
  2. Całe jajka ubijamy razem z cukrem.
  3. Masę czekoladową i jajka mieszamy razem.
  4. Do masy dodajemy mąkę, a następnie orzechy.
  5. Całość wlewamy do plastikowego naczynia i podgrzewamy w mikrofalówce około 4 min. (na pełnej mocy).
  6. Ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy z czymś kontrastowym w smaku – lodami pomarańczowymi lub świeżymi mandarynkami.

 

Print Friendly

Zobacz także: